Морал

+

Православна држава своје законе усклађује са Законом Божијим, тј. са Божијим Откривењем- Православљем. Како каже свети Јован Златоуст "царским судом и грађанским законима обуздава се воља безумних људи, који творе смртне грехе, који погубљују душу и тело".
Православна држава има за првенствени циљ борбу против лажи, неправде, непоштења, и неморала.

Православна држава примењује 10 Божијих Заповести, што би
, у данашње време, уопштено значило следеће:

+

Што се тиче Божијих Заповести са прве плоче, од две које је Сам Бог дао Мојсију

1.

Православна држава забрањује (тј. проглашава злочином) проповедање безверја и кривоверја

Под безверјем се подразумевају атеизам, агностицизам, скептицизам, и слично, а под кривоверјем све вере сем Православне.

Образовни систем у Православној држави је чист од
секуларности и свега неправославног, и утемељен само на Православним учењима и вредностима.

2.

Православна држава забрањује идолопоклонства, гатања, сујеверја и празноверја.

Под тим се подразумева забрана кумира и идола, паганских ритуала и храмова, хороскопа, хироматније и сваког другог гатања, амајлија, њу ејџ, окултних и далекоисточних пракси и веровања, и свега сличног наведеном.

3.

Православна држава забрањује исмевање или шаљења са Богом и Вером, и било чега у вези са Вером; и проглашава псовање наведеног за тежак злочин

4.

Православна држава забрањује пословања на празнике, и забаве на постове и празнике; и још проглашава пословање у недељу за тежак злочин.

Под забавама се подразумева наступање музичара, спортиста, глумаца, комедијаша, и уопште забављача.

У Православној држави није дозвољено јавно прослављање секуларних и инославних празника.

+

Што се тиче Божијих Заповести са друге плоче од две које је Сам Бог дао Мојсију

5.

Православна држава забрањује свако коришћење надређеног положаја за лично богаћење, поготову у државном апарату; и проглашава псовање или ударање родитеља, издају и побуну против државе, и закидање плате раднику, за тешке злочине

6.

Православна држава забрањује абортус, пијанство, дуван, псовање; и проглашава хотимично убиство и трговање дрогом за најтеже злочине.

Под хотимичним убиством се подразумева свако убиство које није из самоодбране, одбране друге особе, или одбране храма од скрнављења, или извршење смртне казне од овлашћене особе.

7.

Православна држава забрањује прељубу, содомију (хомосексуализам), порнографију, контрацепцију, мешане бракове, неправедни развод, неморални изглед; и проглашава прељубу, содомију, скотолоштво (зофилију), и силовање за тешке злочине

Под мешаним браком се подразумева брак између особа различите вере. Праведан развод подразумева развод због прељубе или сметње за побожан живот. Неморалан изглед подразумева најмање- откривање тела испод врата, до лактова и до испод колена, тесном или провидном одећом, или недостатком исте.

8.

Православна држава забрањује лихву, све облике коцкања; и проглашава отмицу и трговину људима за тешке злочине

9.

Православна држава забрањује естетску хирургију, и остале неприродне изгледе; и проглашава лажно сведочење за тежак злочин.

Под неприродним изгледом се подразумевају стављање тетоважа или пирсинга, на било који део тела, укључујући и уши, шминка, фарбање косе, облачење одеће супротног пола.

10.

Православна држава забрањује промовисање горенаведеног, као и ненаведених смртних грехова, уводећи строгу моралну цензуру.

Смртни греси који нису наведени горе су следећи:
раскол, отпадништво од вере, очајање, самоубиство, блуд, рукоблуд, и свако сурово, нечовечно повређивање другога.


Православна држава још уводи смртну казну за тешке злочине којима се повређује други човек, а то су:
ударање родитеља, издаја, или побуна против државе, убиство, трговање дрогом, отмица, трговина људима, силовање и лажно сведочење у случајевима капиталних злочина.